Exekuce a dvě zaměstnání – kolik mi zůstane po srážkách?

Exekuce se může vztahovat na příjem ze všech zaměstnání, nebo i na další příjmy (nemocenská, podpora v nezaměstnanosti, důchod, apod.). Při exekuci máte nárok na nezabavitelné minimum (pouze jednou – uplatní se jen v jednom zaměstnání) a dále jednu nebo dvě třetiny ze zbylé části.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, ohledně exekuce při dvou zaměstnání. Mám 18 let a bohužel jednu exekuci (cca 100 000 Kč) kvůli zdravotnímu pojištění. Ještě jsem nebyl nikde zaměstnán, jen brigády na ruku.

Otázka zní, když se nechám zaměstnat u více zaměstnavatelů, jak to pak funguje se srážkami? Od prvního mi zůstane nezabavitelné minimum a u dalších dostanu vše? Nebo všichni mi dají jen minimum a zbytek půjde exekutorovi, nebo dostanu jen minimum od prvního zaměstnavatele a od zbytku nic. Mockrát děkuji

Exekuční srážky a více zaměstnání (nebo více jiných příjmů)

Při exekuci formou srážek ze mzdy (nebo i z jiného příjmu), máte nárok na nezabavitelné minimum, a dále na jednu třetinu (nebo dvě třetiny), ze zbývající částky. Současně je stanoveno omezení – pokud byste měl vysoký příjem, tak nad určitou částku, už dostává exekutor vše.

Pokud máte více zdrojů příjmu, pak to u exekuce nehraje až tak velkou roli. Je v zásadě jedno, jestli máte příjem ze dvou nebo více zaměstnání, nebo jestli se jedná o kombinaci příjmu ze zaměstnání a k tomu důchod, nemocenskou, podporu či například příjem z nějaké brigády.

Nezabavitelná částka a příjem z více zaměstnání

Při exekuci formou srážek ze mzdy (nebo z jakéhokoliv jiného příjmu), máte nárok na nezabavitelnou částku pouze jednou.

Jsou v zásadě možné dvě situace:

A, Nezabavitelná částka se uplatní pouze u jednoho plátce příjmu (zpravidla tam, kde je příjem nejvyšší).

U prvního plátce vám pak zůstává nezabavitelné minimum a k tomu jedna nebo dvě třetiny ze zbylé částky.

U druhého plátce příjmu (nebo i u dalších), vám zůstává už jen jedna třetina nebo dvě třetiny, podle typu exekuce (přednostní vs. nepřednostní pohledávka).

B, Nezabavitelná částka se rozdělí a uplatní u dvou plátců příjmu.

Exekutor (nebo soud) může případně rozhodnout o nějakém poměrném rozdělení nezabavitelné částky, mezi dva plátce příjmů. Pak vám u každého zůstane část nezabavitelné částky a jedna nebo dvě třetiny ze zbylé části

Kolik mi zůstane po srážkách při exekuci?

Pro výpočet srážek a toho, kolik vám zůstane po exekučních srážkách, je rozhodující několik věcí:

  • Nezabavitelná částka = ta se v roce 2022 zvyšuje od 1. 1. 2022 (zvýšení normativních nákladů) a dále od 1. 4. 2022 (zvýšení životního minima)
  • Pro stanovení nezabavitelné částky, je dále podstatné, zda máte manželku nebo nějaké děti (pak je nezabavitelné minimum vyšší)
  • Kolik je vaše čistá mzda (nebo jiný druh příjmu)
  • Jestli se jedná o přednostní pohledávku nebo nepřednostní

Zmiňujete, že máte dluh na zdravotním pojištění. Ten spadá mezi přednostní pohledávky (exekutor může zabavit vyšší částku). V takovém případě by vám zůstávala nezabavitelná částka, a k tomu ještě jedna třetina ze zbylé části čistého příjmu.

  1. Dobrý den chtel bych se zeptat kdyz mam exekuci na účtu přišlo mi na účet exekuční příkaz a chodí mi tam výplata je možné že mi strhnout úplně vše z výplaty co mi pride na ten účet?

    1. Pokud máte exekuci na účet, můžete banku požádat o zřízení chráněného účtu. Pak by vám banka převáděla na speciální účet, právě například nezabavitelnou část ze mzdy, nebo i další příjmy, které nepodléhají exekuci (sociální dávky apod.). Původní účet by sice zůstal dále zablokovaný od exekutora, ale s finančními prostředky na chráněném účtu, byste mohl normálně disponovat. Chráněný účet vám banka, kde máte účet zablokovaný od exekutora, musí zřídit a nemůže za to chtít nějaké extra poplatky …

  2. Dobrý den, zaměstnanec má nepřednostní exekuci, která má starší datum doručení, kde exekutor určil, že nezabavitelnou částku zohledňuje zaměstnavatel(NZČ nedosahuje) a ČSSZ NZČ nezohledňuje(důchod ve výši 8 000 Kč). Tudíž zaměstnavatel nestrhává. Dále má zaměstnanec přednostní pohledávku s mladším datem doručení, kde exekutor určil jinak. A to tak, že zaměstnavatel zohledňuje jako NZČ rozdíl mezi NZČ a výší důchodu. Pak by srážku bylo možno uskutečnit. Můj dotaz zní, je možné, že si každý exekutor určí jinak? Kterým exekučním příkazem se budu řídit? Starším nepřednostním nebo mladším přednostním? Pokud podle starší nepřednostní pohledávky by vůbec srážku nebylo možno provést(nedosahuje NZČ), ale dle mladší přednostní(při zohlednění výše důchodu) by bylo možno srážku provést. Jaký by byl postup při výpočtu. Děkuji za odpověď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *